Waarom een saunabezoek in de zomer ook een aanrader is.

Bij warm weer denken weinig mensen meteen aan een saunabezoek. Maar juist op een warme dag kan een sauna verrassend veel voordelen bieden.

 

In de zomerse hitte kan een bezoek aan de sauna een perfecte ontsnapping zijn. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar de intense warmte van de sauna zorgt uiteindelijk voor een verkoelend effect. Omdat de temperatuur in de sauna veel hoger is dan buiten, helpt het je lichaam om zichzelf beter af te koelen wanneer je weer buiten komt.

 

Let er wel op dat je niet te veel water drinkt tijdens je saunabezoek. Drink tussen de sessies door allen kleine hoeveelheden water om te voorkomen dat de afvalstoffen in je lichaam te sterk verdund worden en minder goed afgevoerd kunnen worden.

Een saunabezoek in de zomer biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

Versterkt je immuunsysteem:

Regelmatig gebruik van de sauna, ook in de zomer, helpt je lichaam beter te wapenen tegen ziektes en infecties.

Saunabezoek in de zomer verbetert de huid:

Door de warmte worden je poriën geopend en diep gereinigd, wat zorgt voor een stevigere en elastischere huid. Dit is vooral nuttig in de zomer wanneer je poriën makkelijk verstopt raken door het gebruik van zonnebrandcrèmes.

Bevordert ontspanning:

De sauna helpt je lichaam en geest te ontspannen, wat stress en spanningen vermindert. Zijn de zomermaanden voor jou een drukke periode, dan is een saunabezoek de ideale ontspanning.

Stimuleert de bloedsomloop:

De hitte zorgt ervoor dat je bloedvaten zich verwijden, wat de bloedsomloop stimuleert en je algehele gezondheid verbetert.

Verlicht spierpijn en gewrichtspijn:

De warmte kan pijnlijke spieren en gewrichten verzachten, waardoor je sneller herstelt van inspanningen. Dit is ideaal voor sporters die in de zomer actiever zijn en na een intensieve training behoefte hebben aan ontspanning en herstel.

Combineer met een verkwikkende waterbeleving:

Na een hete saunasessie voelt een ontspannen moment in het water als een zalige verademing. Het water omhult je lichaam, koelt je af en laat alle spanning van je afglijden. Unit 1 biedt niet alleen een ruime jacuzzi, maar ook een heerlijk zwembad waarin je kunt genieten van ontspannen momenten. Ook Unit 2 verwent je met een ontspannende, luxe spa/jacuzzi met krachtige jets en kleurentherapie, gelegen in de binnentuin.

Gebruik lichte, ademende kleding:

Na je saunasessie is het prettig om lichte en ademende kleding te dragen om je huid fris en comfortabel te houden.

Kies voor geurige oliën:

In de zomer zijn frisse en lichte geuren zoals eucalyptus of citrus ideaal. Ze geven je een extra gevoel van verfrissing en energie.

Hydrateer verstandig:

Drink water of kruidenthee om gehydrateerd te blijven, maar vermijd overmatig drinken tijdens de saunasessies. Na afloop kun je genieten van verfrissende en hydraterende drankjes zoals kokoswater of een gezonde smoothie.

Ontdek onze zomerse verwennerijen

Bij Sauna BoraBora bieden we speciale arrangementen aan die ideaal zijn om jezelf te verwennen en optimaal te genieten van je saunabezoek. Onze arrangementen, zoals de Bora Bora fruitschotel en de Bora Bora luxe fruitschotel, zijn perfect voor de zomer. Ze bevatten een heerlijke selectie van vers fruit en verfrissende drankjes die je helpen gehydrateerd en energiek te blijven tijdens je saunabezoek. Of je nu kiest voor een fruitschotel met wijn of een luxe variant met Cava, je kunt genieten van een heerlijke combinatie van gezondheid, verwennerij en ultieme ontspanning.

 

Zoals je ziet, is een saunabezoek in de zomer zeker de moeite waard. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gelukzalige gevoel van privé genieten met je partner of vrienden. Geen pottenkijkers of lawaai van anderen, zoals op drukke stranden of openbare zwembaden. Gewoon pure rust en ontspanning, in alle seizoenen van het jaar, ook in de zomer!

 

Laat deze zomer niet voorbijgaan zonder een heerlijk ontspanningsmoment bij Sauna BoraBora. Reserveer nu en ontdek zelf de weldadige sensatie van een saunabezoek in de zomer.